Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorBoomen, M. van den
dc.contributor.authorKolk, M. van der
dc.date.accessioned2013-07-29T17:01:36Z
dc.date.available2013-07-29
dc.date.available2013-07-29T17:01:36Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/13514
dc.description.abstractVan achter een computer kan er overal ter wereld een misdaad worden gepleegd. De geografische locatie van de dader kan dan ook een geheel andere locatie zijn dan de cyberlocatie waar de misdaad wordt gepleegd. Opsporing en vervolging zijn aan allerlei beperkingen gebonden en - in tegenstelling tot cybercriminaliteit - wel geografisch georganiseerd. Door het verschil in geografische locatie en cyberlocatie wordt de traditionele wet en de territoriale grenzen uitgedaagd, want welke wetgeving geldt er binnen welke grenzen? In dit onderzoek is dit fenomeen onderzocht met betrekking tot seksuele uitbuiting en misbruik van kinderen op of via internet. Er is onderzocht in hoeverre de Nederlandse wetgeving - zoals beschreven in het Wetboek van Strafrecht - en het Verdrag van Lanzarote (Europees recht) op elkaar zijn afgestemd en in hoeverre een eenduidige definitie op internationaal niveau bestaat betreft seksuele uitbuiting en misbruik van kinderen.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent1079007 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleHet Digitale Wilde Westen. Het cyberkarakter als probleem voor seksuele uitbuiting en misbruik van kinderen op of via internet.
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordscyberkarakter, cybercriminaliteit, kinderen, seksueel misbruik, seksuele uitbuiting, internet, wetgeving
dc.subject.courseuuTaal- en cultuurstudies


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record