Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorJanssen, D.M.L.
dc.contributor.authorWijnsouw, E.H.
dc.date.accessioned2013-04-02T17:01:20Z
dc.date.available2013-04-02
dc.date.available2013-04-02T17:01:20Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/12880
dc.description.abstractZowel Hornikx (2001) als Beasler en Burgoon (1994) hebben een vergelijkend onderzoek gedaan naar het verschil tussen statistische en anekdotische evidentie. Uit de meeste onderzoeken komt naar boven dat anekdotische evidentie overtuigender is. Ligt dit alleen aan de manier waarop anekdotische argumenten gepresenteerd worden of is ook de aard van de argumenten sterker? Door statistische en anekdotische evidentie op dezelfde levendige manier te presenteren zullen deze twee soorten nogmaals tegenover elkaar worden gesteld in dit onderzoek. Daarnaast zal er ook gekeken worden naar de hoeveelheid argumenten die het overtuigendst is in beide soorten evidentie. Tot slot zal in een aanvullend experiment gekeken worden welke soort framing bij statistische meervoudige evidentie het overtuigendst is; bekeken zal worden of er verschil is tussen het noemen van identieke of verschillende percentages. Er wordt antwoord gegeven op de volgende twee vragen: 1. Wat voor invloed heeft het soort evidentie (anekdotisch of statistisch) op de overtuigingskracht van een persuasieve tekst en in hoeverre speelt de hoeveelheid argumenten daarbij een rol? 2. Is het overtuigender als de genoemde percentages, in een tekst met twee statistische argumenten, identiek of juist verschillend zijn?
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent502702 bytes
dc.format.extent1261649 bytes
dc.format.extent240938 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleEen persoonlijk verhaal of keiharde cijfers? Een onderzoek naar de overtuigingskracht van verschillende evidenties en aantallen. Anekdotische en statistische argumentatie tegenover elkaar worden gezet.
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsHoeveelheid argumenten, Soorten evidentie, Statistische evidentie, Anekdotische evidentie, Verschillende percentages in de argumenten, Communicatief onderzoek
dc.subject.courseuuTaal- en cultuurstudies


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record