Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorVuyk, C.M.
dc.contributor.authorGrootson, A.
dc.date.accessioned2013-02-22T18:01:41Z
dc.date.available2013-02-22
dc.date.available2013-02-22T18:01:41Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/12662
dc.description.abstractDeze scriptie betreft een evaluatieonderzoek naar de ervaringen van de Amsterdamse filmtheaters met het collectieve marketingverband Cineville. De vraag die in dit onderzoek centraal staat is: In hoeverre heeft het collectieve marketingverband Cineville bijgedragen aan het versterken van de Amsterdamse filmtheatersector? Aan de hand van interviews met de dertien aangesloten Amsterdamse filmtheaters is onderzocht welke beweegredenen de filmtheaters hadden om te gaan samenwerken, welke effecten de collectieve marketing voor hen heeft gehad en hoe het samenwerkingsverband door de filmtheaters gewaardeerd wordt. De belangrijkste conclusie die uit dit evaluatieonderzoek naar voren komt, is dat het collectieve marketingverband de filmtheaters zichtbare voordelen heeft opgeleverd op zowel collectief als individueel niveau. Op collectief niveau worden er voordelen behaald op het gebied van imagovorming, de concurrentiepositie van de sector, kwaliteit van de samenwerking tussen de filmtheaters, afstemming van het aanbod en de uitstraling naar publiek en potentiële subsidiënten en samenwerkingspartners. Op individueel niveau heeft Cineville een positief effect gehad op de bezoekersaantallen, de zichtbaarheid van de filmtheaters, marketingkosten, publieksbinding, het bezoek aan de kwetsbare film en het bereiken van een jonger publiek. Geconcludeerd wordt dat Cineville een aanjagende rol heeft vervuld in het verhogen van de interesse voor filmtheaterfilms en in het bijzonder voor het meest kwetsbare aanbod. Ook zijn er uit het evaluatieonderzoek enkele aandachtspunten naar voren gekomen. Ten aanzien van deze punten worden er tot slot enkele aanbevelingen gedaan.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent2350492 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.title"Samen voor ons eigen." Een evaluatieonderzoek naar de effecten van collectieve marketing in de Amsterdamse filmtheatersector.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsmarketing, collectieve marketing, samenwerking, film, kwaliteitsfilm, arthouse, filmtheater, filmtheatersector, Cineville, collectief
dc.subject.courseuuKunstbeleid en -management


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record