Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorSpit, T.J.M.
dc.contributor.authorVeere, K.R. van der
dc.date.accessioned2012-08-14T17:01:52Z
dc.date.available2012-08-14
dc.date.available2012-08-14T17:01:52Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/12489
dc.description.abstractVeroudering van bedrijventerreinen wordt door de maatschappij ervaren als nadelig. Hierbij worden het uiterlijk, de overlast en het uitdijend areaal aan bedrijventerreinen aangegeven als ergernissen. Het uitdijend areaal aan bedrijventerreinen gaat immers ten koste van de open ruimte. Veroudering van bedrijventerreinen is ook nadelig voor de eigenaren van de grond op bedrijventerreinen, omdat de waarde hiervan verminderd. Door de kenmerken van de markt voor bedrijfsvastgoed zijn de eigenaren ook vaak de gebruikers (80%). Deze eigenaar-gebruikers zijn de onderzoekseenheid van dit onderzoek. Aan de eigenaargebruikers is voorgelegd welke oplossingen zij zien als mogelijkheden om de waarde van het bedrijfsvastgoed te vermeerderen. De gedachte achter deze vragen is dat als er geïnvesteerd op de locatie wordt, de veroudering tegen gegaan kan worden en er geen noodzaak tot verhuizing is. Als er geen verhuisvraag is, is er ook geen noodzaak om het areaal aan bedrijventerreinen uit te breiden. Uit de antwoorden van de eigenaargebruikers blijkt dat zij mogelijkheden zien om de waarde van het bedrijfsvastgoed te vermeerderen. Hierbij is onder andere onderscheid gemaakt tussen mogelijkheden die te maken hebben met: duurzaamheid, kavelgewijs of gezamenlijk met gebied, het soort veroudering en gebiedsontwikkeling 2.0 of 3.0.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent3564442 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleWaardevermeerdering als oplossing voor veroudering bedrijventerreinen? Een studie naar private investeringsmogelijkheden.
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsveroudering, herstructurering, bedrijventerrein, duurzaam, herontwikkeling, gebiedsontwikkeling, beleving
dc.subject.courseuuPlanologie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record