Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorLange, Michiel de
dc.contributor.authorKlein Koerkamp, S.M.
dc.date.accessioned2012-12-20T18:01:21Z
dc.date.available2012-12-20
dc.date.available2012-12-20T18:01:21Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/12338
dc.description.abstractVerschillende wetenschappers, waaronder Jan Steyaert, spreken rond het jaar 2000 van een nieuwe vorm van sociale cohesie. De traditionele wijkgebonden cohesie, waarin iedereen elkaar kent binnen een afgebakende ruimte, neemt af en gaat volgens hen over in een nieuwe vorm: netwerkcohesie. Inmiddels zijn we meer dan tien jaar verder en kunnen we ons afvragen of dit idee van Steyaert nog relevant is voor de huidige maatschappij waarin steeds weer nieuwere technologieën een rol spelen in het alledaagse leven. In deze scriptie borduur ik voort op de theorie van Steyaert en plaats ik zijn ideeën in een hedendaagse context. De hoofdvraag die centraal zal staan is: ‘Op welke manier is de structuur van sociale cohesie in de buurt aan verandering onderhevig in de hedendaagse netwerkmaatschappij?’
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent746435 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleBeter een goede online buur, dan een verre vriend: Onderzoek naar de veranderende structuur van sociale cohesie in de wijk.
dc.type.contentBachelor Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordssociale cohesie, sociaal kapitaal, wijkgebondencohesie, netwerkcohesie, collaborative consumption, collective narrative.
dc.subject.courseuuCommunicatie- en informatiewetenschappen


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record