Show simple item record

dc.rights.licenseCC-BY-NC-ND
dc.contributor.advisorEvers, C.
dc.contributor.authorBroeren, M.M.J.
dc.date.accessioned2012-07-26T17:01:01Z
dc.date.available2012-07-26
dc.date.available2012-07-26T17:01:01Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://studenttheses.uu.nl/handle/20.500.12932/11020
dc.description.abstractIn dit onderzoek is onderzocht of positieve emoties een effect hebben op eetgedrag. Dit is onderzocht door 65 participanten onder te verdelen in twee condities, een positieve emotie conditie (34 participanten) en een controlegroep (31 participanten). In de positieve emotie conditie werd aan de participant een filmfragment getoond dat positieve emoties opwekt. In de controlegroep werd aan de participant een filmfragment getoond dat geen emoties opwekt. Vervolgens werden de participanten onderworpen aan een smaaktest om te bekijken hoeveel voedsel geconsumeerd werd. De verwachting was dat de participanten aan de hand van positieve emoties meer eetgedrag zouden vertonen dan de controlegroep. Uit de resultaten is gebleken dat positieve emoties voor meer eetgedrag zorgen in vergelijking met de controle groep.
dc.description.sponsorshipUtrecht University
dc.format.extent181184 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isonl
dc.titleDe invloed van positieve emoties op eetgedrag
dc.type.contentMaster Thesis
dc.rights.accessrightsOpen Access
dc.subject.keywordsEmotioneel eten, emoties & voedselinname.
dc.subject.courseuuKlinische en Gezondheidspsychologie


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record